Hopp til innholdet
Linn WoldLinn Wold
Møt kunstneren bak kunstplakatene

Møt kunstneren bak kunstplakatene

Vi har tatt en kjapp prat med Linn for å bli litt bedre kjent med henne og kunsten hennes.

1. Kan du fortelle oss litt om bakgrunnen din og hvordan du ble en kunstner?

Jeg er opprinnelig en grafisk designer, det var hvert fall den utdanninga jeg holdt ut i lengst, men har alltid vært glad i å tegne og drive med kreative ting. Etter å ha jobba frilans som designer en periode skjønte jeg at jeg egentlig passet best til å være min egen sjef. Det kjipeste med å være designer er jo "dårlige" tilbakemeldinger. Og jeg er generelt dårlig på kritikk.. hehe..

Instagram ble min plattform for å promotere tegningene mine, og det funka! Det er helt fantastisk å kunne lage akkurat det jeg vil, for å så selge det. Men jeg hadde nok aldri kunne drevet med dette hadde det ikke vært for den grafiske bakgrunnen. Det er vanvittig mye rundt det å selge sine egne produkter av både egenprofilering, salg og markedsføring som folk ikke tenker på.

2. Hva inspirerer deg mest når du lager kunstplakater?

Åh, det kan være så mangt! Jeg elsker Pinterest og Instagram som inspirasjonskilder. Der kan jeg scrolle meg bort i mange timer. Jeg titter ikke så mye på andre kunstnere og hva de gjør, men jeg kan se på alt fra fashion til dyre- og naturbilder for å hente elementer fra flere forskjellige hold. Elsker det!

3. Hvordan beskriver du din stil, og hva slags budskap prøver du å formidle gjennom dine kunstverk?

Jeg har jo en ganske naturalistisk stil, samtidig som jeg liker å legge til elementer som gjør at du ser det er tegninger. Jeg får jo ofte kommentarer på at det ser ut som bilder, men hvis man ser litt nærmere etter ser man fort at det ikke er det. Budskap er litt vanskeligere, for jeg har jo lagt meg på en litt mer "folkelig" linje når det gjelder min kunst. Det skal være fint å se på, det skal vekke gode følelser og kanskje detaljer du ikke først la merke til. Jeg er nok mer den "behagelige" kunstneren, enn den som skal provosere.

4. Kan du fortelle oss om en spesiell kunstplakat du har laget og hva den betyr for deg?

Kunstplakatene mine blir jo på en måte en tidslinje for meg. Jeg har jo holdt på noen år nå, og det å se tilbake på hvilke bilder som ble laget når gir også en liten pekepinn på hva noen av de symboliserer. Jeg har et bilde ved navn "Anne" som står meg veldig nært. Det er oppkalt etter min mamma som gikk bort for noen år siden. Det ble laget i en periode hvor jeg følte at jeg druknet i egne tanker og uvisshet, og er vel fortsatt det bilde som er viktigst for meg.

5. Hva tror du er viktigst for folk å tenke på når de velger kunstplakater for sine hjem?

Først av alt tror jeg folk må tenke litt mindre når det gjelder akkurat dette. Vi møter på så mange som har problemer med å velge ut hva de skal ha på veggen rett og slett fordi de overtenker. Og så ender de opp med å gå årevis uten å få opp noe som helst. Jeg tror det viktigste er å følge magefølelsen. Ser du et bilde du liker, så kjøp det. Det er det som er så fint med kunstplakater, at de er i en rimeligere prisklasse. Da er det muligheter for å eksperimentere litt.

6. Hva er dine fremtidige planer og mål som kunstner?

Jeg håper vi etter hvert kan se på en større markedsandel også i utlandet. Gjøre noen spennende utstillinger og også bli mere etablert med de originale verkene jeg lager. Vi hadde jo vår første utstilling høsten 2022 og det ga definitivt mersmak. En ting er hvert fall sikkert - jeg har såvidt begynt!

7. Til slutt, hva vil du si til folk som overveier å kjøpe en av dine kunstplakater for sitt hjem?

Do it! Ikke bare gleder du et overfølsomt kunstnerhjerte, men jeg tror og håper at du blir fornøyd. På bakgrunn av tilbakemeldingene vi får fra kunder er det hvert fall ingen grunn til å tro noe annet! ❤️

Kunstplakatene til Linn kan du finne her: https://linnwold.com/collections

Din handlekurv 0

Handlevognen din er tom

Begynn å handle nå