7 år som kunstner, men dette er aller første gang vi har gjennomført en utstilling basert på originale verk. Og det skulle vise seg å bli noe vi garantert kommer til å gjenta! 

Tidlig i september bestemte vi oss for at vi ønsket å gjennomføre en utstilling i våre kjellerlokaler. Med bare tida av veien satte vi i gang med å planlegge både konsept og utforming. Det er ingen tvil om at vi jobber bedre under press, og med få uker til disposisjon måtte vi sette inn noen ekstra gir alle sammen.

Konseptet som ble landet ble en skildring mellom himmel og helvete. Og med en som var "Da, nå og så?" ville vi se tilbake på det som var, hvor vi er nå, og ikke minst stille spørsmålet; hvor skal vi?

Vi skal ikke legge skjul på at den siste tiden har vært utfordrende for oss, og det å drive som selvstendig næringsdrivende er rett og slett en vals mellom himmel og helvete. Det går fort fra topp til bunn, og omvendt. Men en reise vi ikke hadde byttet bort for noe i verden!

Utforming

Vi delte opp rommene i kjelleren i to. Det første rommet du møter er «helvete». Rommet ble malt med en varm gul og orangetone i hele rommet og med verk som «gir litt ekstra faen». Med en kombinasjon av digital tegning, spraybokser og maling, ønsket jeg å pushe mine egne grenser. Etter flere år med kun digital tegning var det rett og slett en ren befrielse og samtidig en stor utfordring å gå løs på de tradisjonelle teknikkene. 

Personlige favoritter fra rommet «helvete»

"When life gives you lemons"

Basert på sitatet When life gives you lemons, make lemonade kom dette bilde til livs. For meg symboliserer dette bilde selve livet. En kombinasjon av et drøss av ting som absolutt ikke gir mening, som du også skal sjonglere etter beste evne. Samtidig som livet også er utfattelig vakkert. Dette bilde er kjøpt av en lokal Elverumsing, noe vi setter ekstra stor pris på. 

"Amore"

Det er ikke alltid alt går etter planen, og Amore er definitivt et sånt bilde. Egentlig skulle jeg kaste hele greia, da det ble altfor overprodusert. Det endte med at jeg kuttet av nesten halve bilde og ba Hanna og Christin om å komme ned å utfolde seg fritt på resten. Det skulle vise seg å være et strategisk godt valg, for helt ærlig, dette har blitt en personlig favoritt hos oss alle. Vi håper kjøperen fra Skien tar godt vare på vår alle første samarbeids piece! 

Personlige favoritter fra rommet "Himmelen"

"Frida & Salvador"
To av mine absolutte favorittkunstnere opp igjennom tidene er Frida Kahlo og Salvador Dalí. Jeg ønsket å kombinere disse to i et eget portrett basert på min stil, men også dra inn kjennetegn fra deres egne epoker. Ved å dra inn fugler, sterke farger og også Salvador sin berømte klokke, har dette blitt et verk som jeg selv setter høyt. 

 

 

"Prayers"

Har du noen gang følt på følelsen av å stå å skrike, men ingen hører? Prayers symboliserer en stå på vilje uten sidestykke, men samtidig en frustrasjon over at bønner ikke blir hørt. Et "maktbilde" med en fargepalett jeg har blitt veldig glad i. 

Flere artikler

Kunstplakater vs. original kunst - hva er forskjellen?

Både kunstplakater og originale kunstverk har sine fordeler og ulemper når du skal velge hva som passer deg og ditt hjem. Valget mellom dem avhenger av personlige preferanser og budsjett.